Varna24.bg д-р Янка Драганова, директор на дирекция Надзор на заразните болести

...
Varna24.bg д-р Янка Драганова, директор на дирекция Надзор на заразните болести
Коментари Харесай

РЗИ: Броят на болните във Варна е тревожно висок

Varna24.bg доктор Янка Драганова, директор на дирекция " Надзор на заразните заболявания " към РЗИ-Варна.

Само за седмица са регистрирани 731 заболели с грип и ОРЗ. Нивото на заболеваемост за дните от 21 до 27 януари е 218 на 10 хиляди души. Седмицата преди този момент стойностите са били 248 на 10 хиляди души. Въпреки, че се регистрира прочут спад, заплахата не е отминала. Най-уязвима остава възрастовата група 30-64 години, посочи доктор Драганова. 

Припомняме, че след разбор на обстановката през днешния ден комисията за битка с грипа и острите респираторни болести взе решение да удължи грипната почивка за учениците във Варна до 4 февруари в това число и да я слее със срочната, която включва и 5 февруари. Запазват се и всички останали противоепидемиологични ограничения, добави специалистът.

На въпрос крие ли риск за децата завръщането им по класните стаи след 4 февруари, доктор Драганова изясни, че грипните вируси живеят няколко часа по повърхността на предметите и след положително проветряване и разчистване на пространствата в учебните заведения няма заплаха от нова болест. Именно заради тази причина се постанова и изолацията на болните деца вкъщи до цялостното им излекуване и възобновяване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР